Bilete Robotică și Programare la Muzeul Antipa - Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”

Robotică și Programare la Muzeul Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”, București

Evenimentul s-a încheiat.

Detalii

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” și www.scoalait.ro vă invită să îi aduceți pe cei mici la atelierele de Robotică și Programare la Muzeul Antipa.

 

În cadrul acestor ateliere, copiii vor învăța noțiuni introductive despre robotică și programare, vor descoperi cum arată echipamentele IT văzute prin ochii unui specialist și vor afla cum sunt construiți roboții și cum se pot programa ei pentru a îndeplini diverse sarcini.

Participând la atelierele de weekend, micuții își vor putea forma un model de organizare mentală care îi va ajuta să abordeze mai simplu și mai clar situațiile, indiferent că este vorba despre rezolvarea unui exercițiu matematic sau realizarea unei compuneri. De asemenea, copiii vor învața încă de pe acum să ia decizii responsabile și să înțeleagă efectul lor pe parcursul derulării acțiunilor planificate.

Atelierele de Robotică și Programare sunt realizate într-o manieră veselă, relaxantă, cu mulți roboți și accesorii robotice. Lucrăm cu roboți educaționali de diverse forme și cu funcții multiple, învățam să îi programăm dar și construim subansambluri robotice.
Experimentăm și învățam!

Modulul 1: Programare în blocuri de comenzi
16 aprilie – 28 mai 2022
Tema 1 (16 aprilie 2022): Secvența
În cadrul acestui atelier vom lucra cu roboți educaționali Ozobot bit și Evo și vom învăța împreună ce este un algoritm, ce înseamnă un program și cum se construiește o schemă logică. Tot acum vom experimenta cele învățate direct pe roboți! Vom învăța cum să gândim în pași secvențiali, lucru care ne va ajuta în programare, dar și în viața de zi cu zi, de la planificarea unui weekend până la planificarea unei vacanțe întregi. Totul este programare:)!

Tema 2 (30 aprilie 2022): Orientarea
În cadrul acestui atelier vom programa roboți educaționali pentru a-i putea orienta în spațiu și pentru a lua decizii în funcție de obstacolele și situațiile apărute. Folosim programarea prin blocuri de comandă, dar și piese robotice Little Bits: senzori de mișcare, de temperatură, presiune, proximitate…
Roboții vor putea înțelege locul în care se află folosindu-se de capacitățile lor de constucție dar și de programul pe care îl vom crea împreună. Te așteptăm!

Tema 3 (7 mai 2022): Misiunea de salvare
De această dată vom învăța să programăm roboții pentru a ne ajuta în situații de urgență. Îi vom învăța să detecteze culori, să caute ieșirea dintr-o clădire prăbușită, să caute un alt robot rătăcit… vom fi ca niște salvatori!
Te-ai gândit vreodată că un robot cât o minge de golf ar putea să găsească o ieșire dintr-un labirit, pe întuneric? Tu îl vei programa să facă asta!
Vom continua să folosim în cadrul atelierului piese Little Bits/Boson și vom introduce și materialele de lucru Engino. Astfel, vom simula situații multiple și vom crea mici clădiri și alte elemente de structură.

Tema 4 (21 mai 2022): Arta
Te-ai gândit vreodată că un robot poate lua decizii în funcție de ce anume desenezi? Pare de necrezut? Te așteptăm la acest atelier pentru a vedea cum un robot înțelege ceea ce desenezi și ia decizii în funcție de ce anume îi desenezi. Ne vom distra de minune cu roboții detectori de culoare și vom face mici competiții de viteză! Roboții pot să și deseneze dar pot să și cânte!

Tema 5 (28 mai 2022): Interconectivitate
Pot roboții comunica între ei? Ai putea programa un robot să găsească un obiect și să îi anunțe pe ceilalți de acest lucru? Acest atelier „pune la treabă” tipuri diferite de roboți cu rolul de a explica modul în care aceștia pot comunica și lua decizii împreună.

Grupa de vârstă:
Programul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani.

Perioada de desfășurare:
Atelierele se desfășoară în Sala Atelier a Muzeului Antipa, în fiecare sâmbătă, între orele 10:15 și 11:15.

Înscrierea copiilor se face prin formularul https://antipa.ro/rezervari/ , în limita locurilor disponibile.
După completarea formularului de rezervare, veți primi un email de confirmare a rezervării locului, iar apoi veți putea achita online taxa de participare prin: https://antipa.iabilet.ro/ sau www.iabilet.ro.
Rezervarea fermă a locului se transmite doar după achitarea taxei de participare.
Pentru formarea unei grupe, este necesar un număr de 6 participanți.

Taxa de participare:
Taxa de participare se poate achiziționa online pe www.iabilet.ro și în reteaua iabilet.ro/retea.
— Modul I – 300 lei/participant;
— Modul I – 550 lei/ doi frați;
— Ședință – 70 lei/participant.
Sponsor principal: MOL Romania